PTE MIK

2. helyezett lett blogunk a DUE pályázatán

By spiegels jún 14, 2024

Amikor megkezdtük a munkát a pecsimernok.hu csapatával, akkor nem is gondoltuk, hogy mekkora sikere lehet ennek az egész dolognak. A Kari Nagykövet Ösztöndíjprogram keretein belül kellett cikkeket szerkesztenünk és közzétennünk az előbb említett internetes portálon.

Kis Tünde, a mi csapatunk vezetője egyszer csak bejelentette, hogy nevezte a pecsimernok.hu felületét a DUE 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztiváljára. Korábban volt már közöm a DUE pályázataihoz, így nagy örömmel fogadtam a hírt. A legjobban pedig akkor örültem, amikor kiderült, hogy helyezést is elértünk. Habozás nélkül jelentkeztem a díj átvételére. A vizsgaidőszak alatt a szoros határidők közepette kevesen értek rá arra, hogy egy egész napot feláldozzanak erre a célra. Engem is szorított az idő, de szerettem volna, ha a díj kiosztásakor a budapesti sajtófesztiválon valaki képviseli a Pécsi Tudományegyetemet és nem csak utánunk postázzák a jutalmat.

Az utazás nagyon jó hangulatban telt, hiszen más kategóriában is nyert az egyetemünk és így a többi díjazottal közösen tudtunk felvonatozni Budapestre. Az UP Rendezvénytéren tartották meg a fesztivált, ahol rengeteg híres médiaszemélyiséggel találkozhattunk. Számomra már az is hatalmas elismerés, hogy ilyen emberekkel lehettem egyáltalán egy rendezvényen. Izgatottan vártuk az eredményhirdetést. Végül az év online diákmédiuma kategóriában második helyezést ért el a pecsimernok.hu csapata és Torma Viktória elhódította az év diákvideósa címet. Értékes ajándékokat kaptunk, amiknek mindenképpen hasznát fogjuk venni.

A tanulás és a munka mellett néha nehéznek éreztem azt, hogy még négy, formailag és szakmailag megfelelő anyagot publikáljak minden hónapban, ennek ellenére mindig élvezettel csináltam a kiadott munkákat. Úgy gondolom, hogy ezek a pályázatok és lehetőségek nagyon hasznosak, hiszen a jövő médiadolgozóit motiválják és termelik ki a szervezők.

Bízom benne, hogy a közeljövőben ismét sikerül majd ehhez hasonló eredményeket elérnem akár egyéni, akár csapatszinten egyaránt. Az ilyen elismerések begyűjtéséhez viszont rengeteg segítségre van szükség, így elengedhetetlen, hogy megköszönjem az újságíró kollégák és a pecsimernok.hu üzemeltetőinek az alázatos munkáját. Bármerre járok majd és bármilyen médiasikerben is lesz részem, mindig tudni fogom, hogy a Pécsi Tudományegyetem az, ahonnan jöttem.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük