PTE MIK

Vérbetegséget is kaphatsz, ha nem gondozod a piercingedet!

WASHINGTON, DC - JANUARY 21: Scarlett Johansson, earing detail, at the rally at the Women's March on Washington on January 21, 2017 in Washington, DC. (Photo by Paul Morigi/WireImage)

A mai világban nem tudunk úgy elmenni az utcán, hogy ne lássunk egy embertársunkon piercinget vagy fülbevalót. Ahogyan a világ más részein, úgy Magyarországon is népszerűek a piercingek a fiatalok és az idősek körében is. Úgy vélem, hogy az emberek egyre több piercinget és fülbevalót csináltatnak maguknak. Furán hangozhat, azonban ez is egy olyasfajta dolog, amitől az ember komfortosan érezheti magát a bőrében és jobban el is fogadja magát. Mint minden dolognak, ennek is van pozitív és negatív oldala. A jó oldalához tartozik, hogy a piercingek lehetővé teszik az emberek számára, hogy kifejezzék az egyedi stílusukat és a személyiségüket. Divatosak lehetnek, hozzájárulhatnak a külső megjelenés javításához, valamint az önbizalom növeléséhez. Sokszor megtörténik, hogy ha az ember egyszer belekezd ebbe a folyamatba, akkor nem áll meg egynél és egyre többet és többet szeretne. És ez nem csak a piercingekre igaz. A piercing negatív oldalához tartozik a fertőzés, amely akkor keletkezik, ha nem megfelelően végzik a beültetést, és nem az elvárt módon kezelik, tisztítják. Ha a piercing eszközeit nem sterilizálják megfelelően, annak komolyabb következményei is lehetnek. Ide tartoznak az allergiák, a hegek és a vérbetegségek is. Mindig komolyan kell vennünk az elvárt utasításokat és tanácsokat. Ha félvállról vesszük ezeket, abból később nagyobb gond is adódhat. Nem annyiból áll az egész, hogy szép és menők leszünk tőle, ha mi is birtoklunk egyet. Foglalkoznunk kell vele, és vigyázni rá. Ez ugyanúgy igaz a tetkóra is.

Forrás: www.walesonline.co.uk

Nem generációtól függő, hogy elfogadják-e a piercingeket. Az idősebb korosztály tagjai között is megtalálható olyan ember, aki különféle testrészein piercingeket visel, míg olyan fiatalok is vannak, akik ódzkodnak attól, hogy piercinget csináltassanak. Az egyéni megítélés is befolyásolja a piercingek elfogadottságát, például a munkahelyeken és az iskolákban. Nem mindenhol fogadják el, de ez nem csak a piercingekre igaz. Vannak iskolák, illetve munkahelyek, ahol sem a tetoválást, sem a hajfestést nem nézik jó szemmel. A saját környezetemben soha nem tiltotta egyetlen egy hely sem, hogy piercinget viseljünk. Jómagam két éve döntöttem el, hogy több lyukat szeretnék a fülembe, és habár nem volt fájdalommentes az elkészítésük, teljes mértékben megérte az a kellemetlen időszak, mintegy fél év, amikor az új lyukak gyógyultak. Folyamatosan törődtem velük, vigyáztam rájuk, nem piszkáltam őket, ám volt olyan lyuk, amit sokkal nehezebb volt kezelni, mint a többit. A testünk minden egyes része máshogy reagál arra, ha piercinget teszel bele, ezzel a fülünk sincs másképp. A saját esetemet tekintve a porchoz közeli új lyuknál megvolt rá az esély, hogy összeforr. Nem egyszer begyulladt és beláttam, hogy le kell mondanom arról a lyukról. Folytattam a kezelését, aminek meg is lett az eredménye. Ahogy telt az idő, szépen lassan nagyjából be is gyógyult az összes új lyuk a fülemen.

A piercingek felvállalása nagy felelősséggel jár, mind azok részéről, akik elhatározzák magukat, mind azokéról, akik a piercingeket elkészítik. Összefoglalva, ha piercinget tervezel, érdemes alaposan tájékozódnod a folyamatról, a kockázatokról és az ápolásról, hogy később ne lehessen belőle probléma.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük