PTE MIK

Vajon mi állhat az összeesküvés-elméletek mögött? 3 összeesküvés-elmélet, melyben az emberiség nagy többsége hisz. 2. rész

By kovacskitti febr 6, 2024

  1. Összefüggés a koronavírus és az 5G között

A koronavírus és a 5G-hálózatok közötti összefüggésre vonatkozó összeesküvés-elméletek alaptalanok és tudományosan cáfoltak. A COVID-vírus egy új típusú koronavírus, melynek természetes az eredete, és a tudományos közösség által elfogadott tények alapján származik.

Az 5G-hálózatok, melyek a mobiltelefonok és más vezeték nélküli eszközök közötti gyors adatkapcsolatokat teszik lehetővé, semmilyen szerepet nem játszanak a vírus terjedésében vagy a betegség kialakulásában. Az 5G-sugárzás frekvenciái jóval alacsonyabbak, mint például a röntgensugárzásé, és nem rendelkeznek az életre káros hatásokkal.

Ez az összeesküvés-elmélet azután terjedt el, hogy a COVID-járvány kezdete alatt néhány helyen elindult az 5G-hálózatok kiépítése és tesztelése. Azonban az 5G terjedése és az új koronavírus kialakulása közötti időbeli kapcsolat nem mutatott tudományosan igazolt ok-okozati összefüggést. Számos tudományos intézmény, egészségügyi szervezet és szakértő elutasítja az ilyen típusú összeesküvés-elméleteket, és hangsúlyozza, hogy a koronavírus természetes eredetű és a vírus terjedése emberről emberre történik.

  • A gyíkemberek

A gyíkemberek egy titokzatos reptiliánus fajba tartoznak, melyek elméletileg emberi formára hasonlítanak, és ők irányítják a világ eseményeit. Valódi alakjukat egy speciális technológia vagy külső maszk rejti el. Ezekben a legendákban a gyíkemberek irányítják a világpolitikát és manipulálják az emberiség történelmét. Tudományos bizonyíték nincs arra, hogy léteznek-e a gyíkemberek, és a tudományos közösség is teljesen elutasítja és alaptalannak tekinti ezt a feltevést. Az ilyen, és ehhez hasonló összeesküvés-elméleteknek jelentős társadalmi hatásai lehetnek, mely később el is fajulhat. Erősödhet a bizalmatlanság és a gyanakvás is az egyes közösségekben, és ahogy ezek az elméletek terjednek, egyre több kitalált történet is kapcsolódhat hozzájuk, mely csak felerősíti a félelmet.

  • A klímaváltozás hatásai

A klímaváltozás-tagadók állítják, hogy a Föld klímája természetes ingadozásoknak van kitéve, és az emberek tevékenységei nem játszanak szerepet a klímaváltozásban. Ezt a teóriát gyakran az üzleti és politikai érdekek hajtják, melyek szembemennek a klímaváltozás elleni cselekvésekkel. Egyesek úgy vélik, hogy a klímaváltozás üzleti lehetőségként szolgál egyes vállalatok és kormányok számára. Ezen összeesküvés-elmélet szerint a klímaváltozás elleni intézkedéseket és szabályozásokat úgy vezetik be, hogy azok a gazdasági és politikai elit érdekeit szolgálják. Néhány összeesküvés-elmélet szerint a klímaváltozásról szóló tudományos adatokat szándékosan manipulálják, hogy felfújják a jelenség súlyosságát, és ezáltal több támogatást és finanszírozást szerezzenek az érintett kutatócsoportok, valamint több bevétele legyen az ehhez kapcsolódó cégeknek.

A chemtrail-elmélet azt sugallja, hogy a repülőgépek által kibocsátott hosszú fehér sávok nem mások, mint titkos vegyi anyagok, amelyekkel a kormányok az időjárást manipulálják és befolyásolják a klímát, sőt, akár a koronavírus kiindulása is innen történt, mert az égből szórták le az emberekre, egyfajta költséghatékony népirtás miatt.

A klímaváltozás összeesküvés-elméletei széles körben elutasítottak a tudományos közösségben. A globális klímaváltozásról szóló kutatások és tudományos eredmények számos független intézmény, mint például az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC), által támogatottak. Az antropogén hatások, például a szén-dioxid-kibocsátás, szoros kapcsolatban vannak a klímaváltozással.

Források: https://www.theguardian.com/world/2020/apr/26/5g-coronavirus-and-contagious-superstition

https://www.portfolio.hu/short/20221104/az-egesz-schengeni-ovezetbol-kitiltottak-a-gyikember-teoria-atyjat-576751

https://www.independent.co.uk/independentpremium/long-reads/conspiracy-theories-covid-pandemic-book-b2232180.html

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük