PTE MIK

Sorozatban harmadszor az Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott!

By wilhelmva dec 11, 2023

Irány Németország!

 

2023 novemberében a magyar fociválogatott sorozatban harmadszor harcolta ki a jövő évi Németországi EB-szereplést. Hosszú idő után a csapat pótselejtező nélkül, egyenes ágon jutott ki a kontinenstornára, bár a végére már kicsit elfáradtunk.

Emlékszem mikor 2015-ben 13 évesen apával együtt vártuk a norvégok elleni pótselejtező lefújását és a 40 év utáni kijutást. A magyar futball egyre feljebb lép és úton van afelé, hogy visszanyerje régi fényét. Nem a labdarúgás az a sportág, amiben mi magyarok most a legjobbak vagyunk, de ez az egyetlen sportág, ami milliókat mozgat meg itthon, főleg, ha a saját nemzetünkről van szó, életérzés a javából!

Novemberben a csoportkör 7. fordulójában Bulgáriába látogattunk, ahol már egy döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, de az azonnali csoportelsőséghez szükséges volt a 3 pont megszerzése. Magyar vezetés után az első félidőt 1–1-gyel zárták a csapatok, majd a bolgárok vezetést szereztek és a 96.percig előnyben is voltak, ekkor már mindkét csapat 10-10 emberrel volt a pályán. Az eredmény ekkor még nem jelentett továbbjutást. A jelzett 6 perces hosszabbításon túl szabadrúgáshoz jutottunk, amit Szoboszlai ívelt a kapu irányába és egy bolgár játékos öngóljával jött a végén a dráma. A végeredmény 2–2 lett, így kijutottunk az EB-re, de még volt hátra egy hazai meccsünk Montenegró ellen, a csoportelsőség kiharcolásáért.

 

 

Itt nem kezdtük jól a mérkőzést, a félidőben 0–1-es montenegrói vezetéssel vonultak le a játékosok a pályáról. A 66. percben azonban a csapatkapitányunk, Szoboszlai Dominik megmutatta klasszisát, egy gyönyörű egyéni akció után egyenlítettünk ki. A csapat és Dominik góljára sem kellett sokat várnunk, 2 perc leforgása alatt berámolta, így az újabb Szoboszlai-góllal már nálunk volt az előny. A 93. percben megszerezhette volna első mesterhármasát a válogatottban, de szabadrúgását hárította az ellenfél hálóőre, viszont a kipattanót Nagy Ádám pofozta be, így 3–1-es magyar sikerrel lettünk csoportelsők és hazai közönség előtt ünnepelhetett a válogatott. Szoboszlai azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy jövő nyáron valami felejthetetlent akarnak csinálni Németországban.

December 2-án Magyarország a második kalapból várta csoportellenfeleit. Egyből az A csoportba kerültünk, így egyik ellenfelünk a torna házigazdája, Németország lesz. A harmadik kalapból Skóciát kaptuk, míg a negyedikből Svájc csapatát. Egyik sem ígérkezik könnyű mérkőzésnek, de Rossi nyilatkozata szerint, mind a 4 válogatottnak ugyanannyi esélye van a továbbjutásra.

A torna nyitómérkőzése a Németország–Skócia összecsapás lesz 2024. június 14-én, Münchenben. Másnap mi játsszuk Svájccal az első mérkőzésünket, melynek Köln ad otthont. 19.-én a németekkel, majd 23.-án a skótokkal mérjük össze tudásunkat, mely után reméljük, a magyar válogatott tovább folytathatja az EB-menetelését a kieséses szakaszban.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük