PTE MIK

Sorozatajánló: Hormonokkal túlfűtve

By novreczkyflora máj 3, 2023

 

 

Elsősorban a Netflix-előfizetők számára kedvez ez az ajánló, viszont garantálom, hogy máshol is megtalálható, ez pedig nem más, mint a Big Mouth, magyarul az úgynevezett Hormonokkal túlfűtve című animációs sorozat.

 

A történet egyszerűnek tűnik, közben ezer meg ezer dimenziót, univerzumot és életet fedezünk fel. A sztori négy kezdő középiskolás életét mutatja be, amint megküzdenek a mindennapokkal – viszont nem a szokásos, klisés módon. Két különleges lény, úgynevezett hormonszörnyek irányítják a szereplők mindennapjait, érzelmeit, cselekedeteit. Egy férfi, egy nő, csakhogy a séma meg legyen tartva, viszont karakterük tűz és víz egymással szemben. Megismerhetünk egy túlságosan erotikával fűtött fiút, egy éppen a szülei válásával küzdő lányt, egy másik esetlen, tapasztalatlan, de merész srácot és egy szinte másik világban élő és felhők fölött lebegő lányt.
A történet több szereplővel is gazdagodik majd a részek és az évadok során, viszont ők mindig is a kezdő karakterek maradnak. Az ő életükbe láthatunk bele a legmélyebben, velük foglalkoznak legtöbbet a hormonszörnyek és más egyéb karakterek.
A film célcsoportja a tinédzser közönség, legfőképpen azok a tizenévesek, fiatal felnőttek, akik a pubertáskorukat élik, illetve azok, akik a szexuális, intim és a saját testünk témaköröket még nem derítették fel, ezért segítségre szorulnak, vagy csak egyszerűen érdekli őket a téma. Lényeges megjegyezni, hogy itt senki sem normális. Egytől egyig, kivétel nélkül mindenkinek megvannak a maga nehézségei, mind az életbeli, mind a hormonbeli eltérések tekintetében. Csak hogy tovább csavarjam a szálakat, a hormonállatkák mellett, mint pl. a Szégyen-Varázsló vagy a SzerelemBogár megjelennek benne rég elhunyt jazz-zenészek szellemei, musical-részletek és egyéb szörnyek. Itt mindenbe is lehelnek életet, ami a gimnáziumi évek alatt segítik végigkísérni a gyerekek életét. Dráma, szerelem, erotika, humor, feszültség, elhanyagoltság, utálat és ennek színes tárháza megtalálható az „évek” alatt.

forrás: Netflix

A sorozat azon része, ahol a hormonszörnyek és egyéb más teremtmények is élnek, kinőtte magát, ezen a címen indult el a sorozat spin-off-ja, a Human Resources, ami a „Humán Erőforrások” nevet kapta.
Amennyire érdekesnek hangzik, vagy éppen taszítónak, annyira humoros és izgalmas az egész: saját magunk és környezetünk megismerése teletűzdelt betétdalokkal, gyerekbarát formában, ami még nem lépi át a túlzás határát. Amiért megnéztem, az elsősorban a kíváncsiság volt: az animáció és a zene, amit meghallottam belőle, arra késztetett, hogy mindenképpen járjak utána. A legnagyobb érdekesség, hogy a készítője (Nick Kroll) egyszerre 5 karakter hangját adja, közöttük a főszereplő srácét és a hormonszörnyét, illetve az egyik lánykarakterét, Loláét.
Az animációs sorozat eddig hat évaddal büszkélkedhet, viszont ez még mindig nem a vége. Az utolsó évadot idénre, 2023-ra tervezik, ezzel hét évadot maguk mögött hagyva lezárják a tinédzserek és a hormonszörnyek világát.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük