PTE MIK

Segíts te is egy magyar Legotervezőnek!

By spiegels dec 5, 2023

A Lego Ideas platformot a dán cég azzal a céllal hozta létre, hogy a legkreatívabb Legoépítők új szintre emelhessék a hobbijukat és részt vehessenek a vállalat munkájában. A webhelyen a felhasználók megoszthatják elképzeléseiket és terveiket, amik ténylegesen kereskedelmi forgalomba kerülő termékekké válhatnak. Ennek megvalósulása esetén az ötletgazda a jogdíjak 1%-át kapja meg, ami először nem hangzik túl soknak, de ha belegondolunk abba, hogy hány Legokészletet és ahhoz kapcsolódó terméket adnak el nap mint nap, akkor nem is olyan rossz az ajánlat.

Borján Tamás idén júniusban töltötte fel tervét a Lego Ideas weboldalra, ami azonnal felkeltette a felhasználók érdeklődését. Ez nem csoda, hiszen egy Pioneer CDJ-2000 NEXUS lejátszót sikerült konstruálnia az építőkockákból. A látványos alkotást ezzel a kísérőszöveggel mutatta meg a nagyvilágnak: „Ez az újkori klasszikus darab jelentős szerepet játszik a klubok és bulik életében. A DJ-k ezen játsszák a legjobb zenéket, és mixelik össze a dalokat.”

A lejátszó replika 2628 elemből tevődik össze és kiválóan modellezi az eredeti terméket. Továbbá számos funkciót sikerült beleépíteni, ami maximális élvezeti faktort nyújtana a vevő számára. Csatlakoztathatunk USB-t, állíthatjuk a tempo fadert, behelyezhetünk egy lemezt és a kiadógombbal azt kiadathatjuk, továbbá cserélhető LED-kijelzők díszítik. Az egyik LED-kijelzővel a zene hullámformáját változtathatjuk, a másikkal a zeneszámok közül választhatunk. Egyszóval teljes mértékben ugyanazokat a funkciókat tartalmazza, mint az igazi Pioneer lejátszó.

Tamásnak 10.000. támogatóra van szüksége ahhoz, hogy a koncepciója zöldutat kapjon. Júliusban már 3416-an álltak mellé, mára már 6398 ember szavazta meg a projektnek a bizalmat. Még 623 napot biztosít Tamásnak a Lego ahhoz, hogy elérje a szükséges támogatószámot. De ahhoz, hogy ez végül sikerüljön is, ahhoz a te szavazatod is kell.

Mindössze annyit kell tenned, hogy ellátogatsz a Lego Ideas honlapjára, regisztrálsz és támogatod a support gomb megnyomásával Tamást. Az egész művelet öt percbe telik és nem kerül neked semmibe se. Mindez nem csak a 10.000 ajánlás miatt fontos. Ha a tervező elér bizonyos számokat még a 10.000 előtt, akkor bónusz napokat nyerhet, így életben tud maradni a projekt, amíg nincs meg a szükséges támogatómennyiség. A regisztráció azért is fontos, mert az általunk kedvelt Legotervvel kapcsolatos információkról mindig értesülni fogunk és a kommentszekcióban is felvehetjük a kapcsolatot az építővel. Továbbá rengeteg érdekes és innovatív Legokoncepció található az oldalon, amiket érdemes megnéznünk és támogatnunk. Így, ha sikerhez juttatunk egy új terméket, akkor a tervező, a vállalat és mi is jól járunk, mivel egy kattintással értük el azt, hogy a boltok polcaira kerülhetett egy új készlet.

Arra szeretnék bíztatni mindenkit, hogy támogassuk Tamás projektjét, így ismét egy nemzetközi szintű magyar sikernek örülhetünk, aminek még a részeseivé is válhatunk. Én már megnyomtam a support gombot. Most rajtad a sor!

A támogatói oldal ezen a linken érhető el: https://ideas.lego.com/projects/d469d3a0-01dc-4428-997c-1d599581513a

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük