PTE MIK

Milyen az itteni covidhelyzet, milyen újra „szabadnak” lenni?

By horvathk ápr 12, 2021

Pár szó az itteni vírushelyzetről💉, és egy kis sarki fény 🙂😃.

Elmondható általánosságban az országról, hogy nagyon kevés az új, napi megbetegedések száma, de itt az ország északi részén még kevesebb, mint délen. A maszk használatát erősen javasolják zárt terekben, de nem kötelező (szinte mindenki használja).

Januárban és februárban alig lehetett valamit érezni a vírusból, mindennapos volt, hogy bárhová, bármilyen közösségi térbe el tudtunk menni, mivel minden(!) nyitva volt.

Márciusban azonban már itt is szigorítások léptek életbe, így a szórakozóhelyek, éttermek, kávézók, múzeumok sajnos bezártak. Március végétől viszont enyhítettek a korlátozásokon, így újra minden kinyitott. 😃

Összességében elmondható, hogy még így is lazább korlátozások vannak és jobb a helyzet, mint némelyik országban, ami szerintem a tudatos védekezésnek, a gyors lezárásoknak, az ingyenes tesztelés lehetőségének és a finn kormány óvatosságának köszönhető.

És hogy pozitív dologról is legyen szó, pár mondat az időjárásról.

Az első két hónapban az átlaghőmérséklet -20° volt, míg a leghidegebb -35° körül mozgott. Az elején extrém hidegnek érezte az ember, de egy hét alatt hozzá lehet szokni. Most már -5° – +5°-os, mondhatni meleg van, de még egy jó ideig hó fog borítani mindent. Egyébként nem is a hideg az, amit nehéz volt elviselni, talán inkább a nap hiányát egész nap.

Viszont a sötétségben is van szép, finoman fogalmazva!!!😏☝️☝️

(Az egyik képet Minh Hieu Nguyen készítette, én sajnos nem tudtam ilyen jó képet csinálni, de varázslatos, amikor az egész eget beterítve szó szerint táncolnak a fények.)

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük