PTE MIK

Melyik jobb: a rajzolt vagy az élő? – Amikor a játékhősök megelevenednek

By stankovicsmiklos márc 29, 2023

A videójátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és sokkal nagyobb rajongótáborral rendelkeznek napjainkra, mint bármikor ezelőtt. A növekvő népszerűségnek köszönhetően az elmúlt években egyre gyakrabban merült fel a kérdés, hogy vajon mi lenne, ha néhány nagyszerű játékfilm-adaptációt készítenének a filmstúdiók. Nos, a válasz az, hogy van néhány igazán kiváló videójáték-adaptáció, amelyek mára már a filmvászonra kerültek és a mai napig tagadhatatlan asikerük.

Az első olyan film, amelyről írni szeretnék, a Tomb Raider. A film az azonos című videójátékon alapszik, és Angelina Jolie játssza a főszerepet, vagyis a híres kalandort, Lara Croftot. A film az elsők között volt, amelyek megmutatták, hogy a videójátékokból készült filmek is lehetnek izgalmasak és a mozikban is levetíthetők. A Tomb Raider sikere óriási volt, és azóta további filmadaptációkat is készítettek, amelyek a játékok széles rajongótáborát szólították meg.

A következő olyan film, amelyről szólni kell, az Assassin’s Creed. Az Assassin’s Creed egy globális szinten népszerű játék, amelyben egy időutazó főhős, Desmond Miles a múltba utazik, hogy megakadályozza az emberiség elpusztulását. A film ugyanerre az alapvetésre épül, a főszereplőt Michael Fassbender alakítja. Bár a film nem volt olyan nagy sikerű, mint a Tomb Raider, azonban ennek is sikerült bebizonyítania azt a tényt, hogy a videójátékok alapján készült filmek is lehetnek sikeresek, és fergeteges szórakozást nyújthatnak a rajongóknak.

A Mortal Kombat is egy nagy sikert elérő filmadaptáció, amely az azonos című játékon alapul. A játékban a játékosok különböző harcosokat irányítanak, akik egymással küzdenek. A filmben azért küzdenek a harcosok, hogy megmentsék a Földet a gonosz erőkkel szemben. A Mortal Kombat filmadaptáció hatalmas kasszasiker volt, és a játék rajongói azóta is előszeretettel fogyasztják ezt a filmes tartalmat. 

Végül, de nem utolsósorban, a Warcraft egy másik lehengerlő filmadaptáció, amely úgyszintén az azonos című játékon alapul. A Warcraft egy fantasztikus játék, amelyben az emberek és az orkok egymás ellen harcolnak. A filmben a főszereplő, Lothar, a királyi sereg parancsnoka, és Durotan, az ork klán vezetője azért küzdenek, hogy megvédjék a saját népüket. A vizuális effektek, a harci jelenetek és a karakterek kidolgozása fantasztikus, és a játék rajongói számára igazi öröm volt a filmvászon látni, ahogy kedvenc karaktereik és helyszíneik megelevenednek ezen a személyes véleményem szerint is nagyon jól sikerült filmen.

Egy másik nagyon ígéretes filmadaptáció, amelyet érdemes megemlíteni, a Sonic the Hedgehog. A Sonic the Hedgehog egy nagyon népszerű videójáték-sorozatból készült, amelyben a főszereplő, Sonic egy gyors és ügyes kék sündisznó, aki bármikor felveszi a harcot az ellenségeivel. A filmadaptáció, amely 2020-ban debütált, a rajongók nagy örömére hű maradt a játék eredeti alapötletéhez és hangulatához. A Sonic the Hedgehog sikere újfent hasonlóan az előbb említett adaptációkhoz bebizonyította, hogy a videójátékok  filmre való adaptálása kiváló módja annak, hogy a játékok rajongóit megmozgassuk és azokat új nézők számára is elérhetővé tegyük.

Sonic (Ben Schwartz) in SONIC THE HEDGEHOG from Paramount Pictures and Sega. Photo Credit: Courtesy Paramount Pictures and Sega of America.

Összességében az elmúlt évtizedekben jelentősen fejlődött a megfilmesített videójátékok sorozata , és a filmek egyre jobban képesek visszaadni a játékok világát, hangulatát és karaktereit. A Tomb Raider, az Assassin’s Creed, a Mortal Kombat, a Warcraft és a Sonic the Hedgehog csak néhány példa azok közül a sikeres filmadaptációk közül, amelyek bizonyítják, hogy a videójátékok  filmre való adaptálása valóban egy működő megoldás, amely minden alkalommal hatalmas rajongótábort vonzhat magával, amikor a mozikba érkezik egy hasonló alkotás. Reméljük, hogy az elkövetkező években még több fantasztikus videójáték-adaptációt láthatunk a filmvásznon!

Kepek:

1: https://www.gamespot.com/gallery/every-assassins-creed-game-reviewed/2900-2178/

2:https://www.vox.com/2016/6/9/11884900/warcraft-movie-world-trailer-review

3:https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/05/13/mortal-kombat-filmkritika-akciofilm-videojatek/

kep 4:https://arstechnica.com/gaming/2020/02/sonic-the-hedgehog-film-review-you-can-slow-your-roll-sega-fans/

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük