PTE MIK

Gamerblog 2. rész

By stankovicsmiklos febr 2, 2023

Videójátékos hírek

Januárban a videójátékos piacon nem sok eseménydús dolog történt. Az egyetlen tripla A-s megjelenés a Forspoken volt, amelyre sok kritika érkezett. A Forspoken jelenleg az egyik leginkább hardverigényes a játék a piacon, ezért ha úgy döntünk, hogy kipróbáljuk, akkor mindenképpen érdemes megnézni, hogy a számitógépünk alkalmas-e arra, hogy futtassa a Forspokent. Én feltétlenül vetek rá egy pillantást. A következő hónapban már sokkal izgalmasabb videójátékos megjelenésekre számíthatunk, ugyanis például érkezik a Hogwarts legacy, amely a Roxfortba, vagyis a Harry Potter-féle varázslóvilágba kalauzolja el a gamereket. A Hogwarts Legacy azonban a Harry Potter története előtt játszódik, és maga a játék nagy kérdéseket tartogat, mint például, hogy a már fogalommá vált „cyberpunk 2077” effektus csapdájába esik-e a játék vagy egy ízig-vérig izgalmas és magával ragadó varázslóvilágban találjuk magunkat?

Irány a mozi!

Ebben a hónapban egy már ismerős figurával találkozhattunk a mozik termeiben. A karakter pedig nem más, mint a hős és rettenthetetlen Csizmás Kandúr, vagyis angol nevén Puss in Boots. Véleményem szerint egy nagyon jól sikerült animációs alkotásnak lehettünk részesei. A filmet kiváló történetvezetéssel és kellőképpen tanulságos mondanivalóval látták el, és kisebb gyerekek számára is élvezhető. Az egyetlen kritika a hangra vonatkozik, ugyanis néhol már túl hangosnak hat, azonban a képi világ nagyon pörgős és sok helyen inkább hasonlít egy kitűnő grafikával rendelkező videójátékra, mint egy animációs filmre. Még egy fontos hír: az Avatar 2 elérte a 2 milliárd dolláros bevételt, így már biztosan számíthatunk az Avatar 3., 4.,5. részére is. Ezek kettő évente jelennek meg, december hónapban.

Puss in Boots: The Last Wish - Wikipedia

 

Hardverfront

A hardverek frontján több érdekes eseménynek, megjelenésnek és hírnek lehettünk szemtanúi.

Az első fontosabb hír az AMD videókártyáira vonatkozik, amelyek egy driverfrissítésnek köszönhetően elkezdtek tönkremenni, ráadásul nagy mértékben, amely akár azt is jelenthette, hogy szó szerint túlmelegedtek a kártyák.

AMD Radeon RX 6900 XT Review | Trusted Reviews

 

A Nivida piacra dobta az RTX 4070 Ti videókártyát, amely állításuk szerint erősebb, mint a 3090 Ti, és olcsóbban hozzá lehet jutni.

Az Intel is beszállt a videókártyák piacába, azonban nem annyira a gamereket célozta meg, sokkal inkább a tartalomgyártókat.

Kép forrás: Puss in Boots : Wiképida

AMD kártya : https://www.trustedreviews.com/reviews/amd-radeon-rx-6900-xt

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük