PTE MIK

Minél egyszerűbb, annál finomabb

Nem tudom, ki hogy van vele, de egyetemistaként nincs mindig időm, sőt energiám sem arra, hogy háromfogásos étkezéseket készítsék magamnak, így előnyben részesítem az olyan recepteket, amelyek gyorsak és egyszerűek, de nagyszerűek.

Sajnos be kell vallanom, hogy én nem tartozom a konyhatündérek közé. Nem igazán szeretek sütni-főzni. Ha több időm lenne arra, hogy a konyhában tevékenykedjek, biztos én is jobban kedvelném ezt a tevékenységet. Pontosan az előbb említettek miatt sokszor nyűgnek fogom fel az egész folyamatot. Mivel rendszeresen járok edzőterembe sportolni, igyekszem odafigyelni a helyes táplálkozásra, de őszintén szólva amikor nem magamra főzök és hazautazok a családomhoz, erre már nem marad kapacitásom. Szerintem úgy, hogy csak a saját étkezésemre kell koncentrálnom, és nem más főz helyettem, úgy könnyebb odafigyelni arra, hogy mit is eszem. Emiatt, ha az albérletben vagyok Pécsen, igyekszem egyszerű, de egészséges recepteket találni. Ami nálam az abszolút favorit, az a zabpalacsinta és a zabkása. A zab lassan felszívódó szénhidrát, így ha olyan ételt reggelizem, amiben zab van, akkor nehézség nélkül kibírom ebédig és nem nyafogok azon a barátnőmnek az egyetemen egész délelőtt, hogy éhes vagyok. Amiatt is szeretem ezeket az ételeket, mert azt tesz bele és rá az ember, amit szeret, vagy amihez éppen kedve van.

A másik étel, amit gyakran készítek, az a tortillatekercs. Ennek a tésztáját én általában, legalábbis az utóbbi időben, már saját magam készítem el, hiszen sokkal finomabb, mint a bolti, és nem viccelek, de tényleg 10 perc alatt készen is van. Ez az étel is olyan, hogy azt teszel bele, amit csak szeretnél. Én legtöbbször tojásosan vagy a gyroshoz hasonlóan készítem el. Szerintem ezek az egyszerű receptek megkönnyítik a mindennapjainkat és még variálni is lehet a feltétekkel, így még akkor sem egyhangú, ha heti többször készíti el az ember. Előfordul, hogy reggelente az iskolába is elcsomagolnom, így maximum húsz percet vesz igénybe, viszont nem költök el sok pénzt arra az egyetemen, hogy ott vásároljam meg magamnak azt az ételt, amit otthon olcsóbban meg tudok csinálni. Végezetül itt van a banános zabpalacsinta receptje, ami hihetetlenül finom és ízlés szerint variálható, nem utolsósorban pedig nagyon egészséges.

Banános zabpalacsinta:

hozzávalók:

– 1 db banán

– 1 db tojás

– ízlés szerint: fahéj, fehérjepor, cukor/eritrit, gyümölcsök

– kevés víz

– 1 kk sütőpor

elkészítés:

1. A banánt villával szétnyomkodjuk.

2. A tojást feltörjük és beleöntjük egy tálba, amelyben már ott van a szétnyomkodott banán.

3. Ízlés szerint ízesítjük. Én ízesített fehérjeport szoktam belerakni, mert amellett, hogy a banán megadja az édességét, ez is tovább fokozza azt. Lehet bele vaníliaaromát vagy fahéjat is rakni. Ha valaki édesen szereti, akkor lehet tehet bele pluszban cukrot, vagy az alakkímélőbb változatát, eritritet. Én ha kedvem tartja, a tésztába teszek bogyós gyümölcsöt is. Tehát itt tényleg minden a saját ízlésünkön múlik.

4. Hozzáadjuk az egy kávéskanál sütőport.

5. Annyi vizet kell belerakni, amíg az állaga nem lesz folyékony, de arra figyeljünk, hogy egy sűrűbb  tésztát kapjunk.

 6. Végül olajjal (én kókuszzsírt használok) kikenjük a serpenyőt és szépen adagolva kisütjük.

7. A kész palacsintákra azt teszünk, amit szeretnénk, például magvakat, gyümölcsöket, akár szószokat vagy krémeket.

Hasonló cikkek